Condițiile de implementare a fazei II a Proiectului „Viață sănătoasă” sunt asigurate

Condițiile de implementare a fazei II a Proiectului „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” sunt asigurate. Datorită semnării pe 23 decembrie 2020 a Memorandumul de Înțelegere între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, condițiile de implementare a activităților în faza II a proiectului care va dura până septembrie 2024 sunt asigurate.

În faza a II-a (2020 – 2024) activitățile proiectului se vor extinde treptat, de la zece raioane-țintă la toate raioanele din țară. În 2021, anul 1 din faza II, proiectul își va extinde activitățile de la zece raioane din faza I la alte zece raioane: Cantemir, Ialoveni, Căușeni, Leova, Cimișlia, Rezina, Florești, Strășeni, Glodeni, Telenești.

Viziunea proiectului este ca cetățenii Republicii Moldova să se bucure de o sănătate și o bunăstare mai bună, după cum este prevăzut în obiectivele de acoperire universală cu servicii de sănătate 2030 și țintele obiectivelor de dezvoltare durabilă. Astfel, proiectul își propune să contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a populației din Republica Moldova, în special din zonele rurale, prin reducerea poverii bolilor netransmisibile (BNT).

„Odată cu implementarea fazei a doua a acestui Proiect sperăm să reducem semnificativ ponderea bolilor netransmisibile în Republica Moldova, iar populația să fie bine informată și să conștientizeze pericolele bolilor. Sincere aprecieri.”, a declarat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu în cadrul evenimentului de semnare a Memorandumului .

Ministra a apreciat partenerul durabil acordat sistemului de sănătate de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și a mulțumit pentru tot suportul oferit. Ea a  menționat impactul semnificativ la dezvoltarea sistemului și promovarea sănătății în rândul populației.

La rândul său, directoarea Biroului de Cooperare al Elveției, Caroline Tissot și-a exprimat deschiderea pentru o conlucrare eficientă pe toate proiectele inițiate în domeniul sănătății.

Pentru implementarea fazei II a proiectului, SDC va contribui cu o sumă totală de 6’250’000.00 franci elvețieni, în calitate de asistență tehnică nerambursabilă. Elveția este unul dintre cei mai mari donatori bilaterali de granturi în sectorul de sănătate al Republicii Moldova.



Categorii de noutăți
    Nu am găsit nimic!