Promovarea sănătății pentru reducerea poverii bolilor netransmisibile la „Moldmedizin&Molddent”

Proiectul „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” este unul din partenerii Ministerului Sănătății și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) în cadrul Expoziției Internaționale Specializate „Moldmedizin&Molddent” din acest an.

Expoziția a început azi, 14 septembrie și va dura până duminică, 17 septembrie.

Zilnic, de la ora 10.00 la 16.00, colegii din cadrul ANSP vor susține câte două workshop-uri și lecții publice pentru toți participanții la expoziție. Acestea își așteaptă participanții în cortul din fața pavilionului nr.1, tot acolo sunt disponibile materiale informative despre modul sănătos de viață, avizate de ANSP.

Workshop-ul pentru evaluarea parametrilor corporali individuali (IMC, greutatea ideală, circumferința abdominală, indicele abdomeno-fesier, procentul de grăsime  din corp) este completat cu recomandări nutriționale pentru ajustarea masei corporale din partea cunoscutei nutriționiste Maria-Victoria Racu, șefa Secției de sănătate nutrițională a ANSP.

Workshop-ul pentru promovarea alimentației sănătoase va oferi participanților, principii de citire a etichetelor și a declarației nutriționale, alegerea produselor de la raft și va prezenta ce conține și cum arată coșul alimentar sănătos.

Cele două lecții publice se vor concentra pe subiecte despre obezitate și rolul alimentației sănătoase (pavilionul nr.2, sala 2) și despre efectele nocive ale consumului de tutun și alcool (pavilionul nr.2, sala 1).

Totodată, cu suportul proiectului, Dr. Zinaida Alexa, directoare-adjunct a IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” va susține pentru comunitatea medicală prezentarea „Utilizarea rațională a medicamentelor. Procese la nivel de spital” la care vor fi distribuie broșurile pentru autogestionarea și automonitorizarea de către pacienți a diabetului zaharat (vineri, 15 septembrie, ora 12.00 – 13.00, pavilionul nr.2, sala 1).   

Proiectul „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” are obiectivul de a contribui la reducerea bolilor cronice prin dezvoltarea de capacități în promovarea sănătății și prevenirea bolilor netransmisibile prioritare.  Proiectul este finanțat de Biroul de cooperare al Elveției în Republica Moldova și realizat de Institutul Elveției Tropical și de Sănătate Publică. Elveția este cel mai mare donator bilateral de granturi în sectorul de Sănătate a Republicii Moldova.Categorii de noutăți
    Nu am găsit nimic!