Profilul de sănătate elaborate în cadrul Proiectului, în Faza I de implementare

Profilul de sănătate este un instrument de sănătate publică cu date care reflectă factorii principali ce determină starea de sănătate a populației. Datele sunt colectate din toate sectoarele de activitate umană.

Profilurile de sănătate raionale, elaborate în cadrul activităților Proiectului „Viață sănătoasă” includ o bază de date cu 42 de indicatori din șase domenii diferite, după cum urmează: descrierea generală a raionului, demografie și date socio-economice, starea de sănătate a populației, factorii de risc și promovarea sănătății, mediul de trai și de muncă, acces la sistemul de asistență medicală.  Fiecare domeniu are un anumit număr de indicatori strategici care sunt analizați individual și în ansamblu pentru a descrie și evalua sănătatea populației din raion.

Datele obținute sunt analizate de specialiștii Centrelor de Sănătate Publică care oferă recomandările necesare celor internați pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației. Activitățile pot fi implementate la nivel de raioane și comunități, în colaborare, de către un șir de actori locali: autorități publice locale, instituții din educație, protecție socială, mediu ambiant, sănătate, transport, poliție etc., societate civilă și organizații neguvernamentale.

Descarcă de AICI PROFILURILE DE SĂNĂTATE din Faza I de implementare a Proiectului pentru 10 raioane:

Făleşti, Ungheni, Ştefan Vodă, Cahul, Orhei, Criuleni, Taraclia, Vulcăneşti, Edineţ şi Briceni.

 

 

 

https://drive.google.com/drive/folders/1OMzA-7XIuEiwA8XHTh9ZX3s6fKQZL_d1?usp=sharing