Echipa Proiectul „Viață sănătoasă” a avut o întrevedere cu Directorul Agenției de Sănătate Publică a Republicii Franceze

Echipa unității de implementare a Proiectul „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” a avut o întrevedere cu Directorul Agenției de Sănătate Publică a Republicii Franceze, Dr. Francois Bourdillon. Vizita înaltului demnitar francez în domeniul sănătății publice a avut loc, pe 7 noiembrie 2019, în cadrul misiunii de documentare a acestuia în Republica Moldova.

La întrevedere, lidera de proiect Dr. Ala Curteanu a făcut o trecere în revistă a realizărilor Proiectului „Viață sănătoasă” pentru susținerea Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale al Republicii Moldova în dezvoltarea capacităților domeniilor de Sănătate Publică şi Asistența Medicală Primară, cu accent pe reducerea poverii bolile netransmisibile (BNT).

Discuția s-a axat în special pe activitățile Proiectului de promovare a sănătății şi consolidare a colaborării intersectoriale în cele zece raioane-țintă și mobilizate a comunității pentru promovarea sănătății și solicitare a serviciilor de asistență medicală de calitate pentru ca sistemul de sănătate să fie mai receptiv la nevoile pacienților.

Scopul misiunii Directorului Agenției de Sănătate Publică a Republicii Franceze în perioada 05 – 09 noiembrie curent este de a oferi suport și consultanță Republicii Moldova în domeniul sănătății publice, în contextul implementării reformelor din sistemul de sănătate, inclusiv a elaborării Strategiei naționale de sănătate.

Proiectul „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, finanțat de Biroul de cooperare al Elveției și realizat de Institutul Elveției Tropical și de Sănătate Publică, contribuie la îmbunătățirea sănătății și a bunăstării populației Republicii Moldova, în special în mediul rural, prin reducerea poverii BNT. Elveția este cel mai mare donator bilateral de granturi în sectorul de Sănătate a Republicii Moldova.Categorii de noutăți
    Nu am găsit nimic!