Consolidarea cunoștințelor de analiză epidemiologică a indicatorilor profilurilor de sănătate

Echipele care au elaborat profilurile de sănătate, formate din medici și specialiști în sănătate publică, și-au consolidat cunoștințele în domeniul analizei epidemiologice a indicatorilor din profilurile de sănătatea, în cadrul unui eveniment organizat cu susținerea proiectului ”Viață Sănătoasă”.

Laura Aaben, expertul internațional în profiluri de sănătate, le-a explicat participanților cum trebuie interpretate și înțelese schimbările în starea sănătății populației, împărtășind experiența Estoniei, țara sa de origine, dar și a altor țări dezvoltate, antrenând participanții în diferite exerciții practice, consolidându-le astfel cunoștințele noi obținute.

Profilurile de sănătate reprezentă o evaluare a stării sănătății populației, oferind o înțelegere mai bună a factorilor principali ce o determină, interni și externi sectorului de sănătate. Profilurile includ o bază de date cu 42 de indicatori din șase domenii diferite, după cum urmează: descrierea generală a raionului, contextul demografic și socio-economic, starea de sănătate a populației, factorii de risc și promovarea sănătății, mediul de trai și de muncă și sistemul de asistență medicală. Fiecare domeniu are un anumit număr de indicatori strategici care sunt analizați individual dar și în ansamblu pentru a descrie și evalua situația.

Proiectul ”Viață Sănătoasă: reducerea poverii netransmisibile” finanțat de Agenția elvețiană pentru dezvoltare și cooperare (SDC) și realizat de Institutul elvețian de medicină tropicală și sănătate publică, susține elaborarea profilurilor de sănătate în 10 raioane: Briceni, Edineț, Fălești, Ungheni, Orhei, Criuleni, Ștefan Vodă, Cahul, Taraclia și Vulcănești, sporind și facilitând cooperarea multi și intersectorială prin implicarea partenerilor din alte sectoare, membri ai consiliilor teritoriale de sănătate în promovarea sănătății la nivel local.Categorii de noutăți
    Nu am găsit nimic!